Aşçılık Programı öğrencileri için, 2024-2025 Bahar Dönemi’nde yapacakları Yaz Stajlar hakkında bilgilendirme toplantısı yapılacaktır. Tarih:18.02.2025 Saat:11.00 ...
Program Profili
Öğrenim Dili: %100 Türkçe
Öğrenim Süresi: 2 yıl (4 yarıyıl-120 AKTS)
Tüm dünyada olduğu gibi gastronomi ülkemizde giderek yükselen bir değerdir. Bu değere bağlı olarak insanların yoğun iş temposundan, gelişen teknolojiler, gıda sektöründe yeniliklerden ve insanların dünya mutfaklarına ilgisinin artmasından dolayı dışarıda yeme içme talepleri artmaktadır. Beslenme, yıllarca insanoğlu için karın doyurma, öğünü geçirme veya enerji takviyesi yaparak vücudun temel ihtiyaçlarını karşılamak anlamına gelirken, günümüzde “AŞÇILIK” mesleği sayesinde kültürel bir anlam kazanarak sanat ve bilim dalı olarak karşımıza çıkmaktadır. Yeme içme kültürü günümüzde bir ülkenin en büyük zenginliklerinden biri olarak kabul edilmektedir.
Alanya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programımız ile sahip olduğumuz kültürel mirasımızın korunması, geliştirilmesi ve mevcut talebi karşılayabilecek donanımlı Aşçılık Meslek Elemanları ile sorgulayan, bilgiye doğru yollar ile erişebilen, çözüm odaklı, gelişime açık, bilgilerini güncel tutan, yaratıcı ve girişimci bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktayız. Aşçılık Programı bünyesinde sektörün ihtiyaçlarını karşılamak üzere; Gastronomi ve Mutfak Tarihi, Temel Yiyecek Üretimi, Pastane Ürünleri, Türk Osmanlı ve Anadolu Mutfağı, Gastronomi Turizmi, Mutfak Akımları, Yöresel ve Dünya Mutfakları dersleriyle içerikleri zengin bir eğitim müfredatı sunulmaktadır. Aşçılık Programı'nda okuyan öğrencilerimiz bu eğitimlerini okulumuz bünyesinde bulunan mutfakta uygulamalı olarak yapma imkanına sahiptir.
Eğitim planında yer alan tüm derslerini başarıyla tamamlayan öğrenciler "Aşçılık Meslek Elemanı" unvanı ile önlisans derecesini alırlar. Aşçılık programından mezun olanlar lokantalarda, konaklama yerlerinin, toplu yemek yenen özel veya resmi kurumların mutfaklarında, otellerde ve yemek fabrikalarında çalışma olanağı bulabilirler.
Etkinlik girişi yapılmamıştır.
Tümünü Gör