Aşçılık Programı öğrencileri için, 2024-2025 Bahar Dönemi’nde yapacakları Yaz Stajlar hakkında bilgilendirme toplantısı yapılacaktır. Tarih:18.02.2025 Saat:11.00 ...
Program Çıktıları
PROGRAM ÇIKTILARI
Program Yeterlilikleri
1) Aşçılık alanında güncel bilgileri, içeren ders kitapları, uygulama araç-gereçleri ve diğer kaynaklarla desteklenen ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanabilmek,
2) Aşçılık alanında gerek duyulan sanatsal bilgi ve becerileri profesyonel bir şekilde uygulayabilmek
3) Yiyecek ve içecek üretimi alanında iş sağlığı ve güvenliği, yiyecek hijyeni ve güvenliği ile genel iş pratiğinde; her birimde sorumluluk alarak en iyi uygulamaları gerçekleştirebilmek
4) Yiyecek ve içecek üretimi alanında menü planlaması yapar, uygular
5) Yiyecek ve içecek üretimi ve sunumunu ilgilendiren görsel, lezzet ve besinsel öğeleri ile ilgili değerlendirme yapabilmek
6) Aşçılığın kültür ve toplum üzerindeki etkilerini bilmek ve buna ilişkin değerlendirmeler yapabilmek
7) Görsel düşünme becerilerine sahip olmak ve görsel kavramları etkili bir şekilde aktarabilmek
8) Aşçılık alanında uygulamada karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için bireysel ve grup üyesi olarak sorumluluk alabilmek
9) Aşçılık alanına ilişkin projeleri başlatabilmek, sorumluluğu altında çalışanların bir proje çerçevesinde gelişimlerine yönelik etkinlikleri planlayabilme ve yönetebilme, ve ekibine liderlik edebilmek
10) Aşçılık alanında edindiği bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilmek, öğrenme gereksinimlerini belirleyebilmek ve öğrenmesini yönlendirebilmek
11) Aşçılık ile ilgili konularda ilgili kişi ve kurumları bilgilendirebilmek; düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak etkili bir şekilde aktarabilmek
12) Düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini nicel ve nitel verilerle destekleyerek uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşabilmek
13) En az bir yabancı dili kullanarak uluslararası platformlarda aşçılık ile ilgili gelişmeleri takip edebilmek ve meslektaşları ile iletişim kurabilmek
14) Aşçılık mesleğine ilişkin teknolojik araçları etkin bir şekilde kullanabilmek
15) Aşçılık mesleğine ilişkin etik değerlere sahip olmak.
Program Yeterlilikleri
1) Aşçılık alanında güncel bilgileri, içeren ders kitapları, uygulama araç-gereçleri ve diğer kaynaklarla desteklenen ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanabilmek,
2) Aşçılık alanında gerek duyulan sanatsal bilgi ve becerileri profesyonel bir şekilde uygulayabilmek
3) Yiyecek ve içecek üretimi alanında iş sağlığı ve güvenliği, yiyecek hijyeni ve güvenliği ile genel iş pratiğinde; her birimde sorumluluk alarak en iyi uygulamaları gerçekleştirebilmek
4) Yiyecek ve içecek üretimi alanında menü planlaması yapar, uygular
5) Yiyecek ve içecek üretimi ve sunumunu ilgilendiren görsel, lezzet ve besinsel öğeleri ile ilgili değerlendirme yapabilmek
6) Aşçılığın kültür ve toplum üzerindeki etkilerini bilmek ve buna ilişkin değerlendirmeler yapabilmek
7) Görsel düşünme becerilerine sahip olmak ve görsel kavramları etkili bir şekilde aktarabilmek
8) Aşçılık alanında uygulamada karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için bireysel ve grup üyesi olarak sorumluluk alabilmek
9) Aşçılık alanına ilişkin projeleri başlatabilmek, sorumluluğu altında çalışanların bir proje çerçevesinde gelişimlerine yönelik etkinlikleri planlayabilme ve yönetebilme, ve ekibine liderlik edebilmek
10) Aşçılık alanında edindiği bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilmek, öğrenme gereksinimlerini belirleyebilmek ve öğrenmesini yönlendirebilmek
11) Aşçılık ile ilgili konularda ilgili kişi ve kurumları bilgilendirebilmek; düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak etkili bir şekilde aktarabilmek
12) Düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini nicel ve nitel verilerle destekleyerek uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşabilmek
13) En az bir yabancı dili kullanarak uluslararası platformlarda aşçılık ile ilgili gelişmeleri takip edebilmek ve meslektaşları ile iletişim kurabilmek
14) Aşçılık mesleğine ilişkin teknolojik araçları etkin bir şekilde kullanabilmek
15) Aşçılık mesleğine ilişkin etik değerlere sahip olmak.
Etkinlik girişi yapılmamıştır.
Tümünü Gör